Fiecare website pe care intri navigând internetul are un nume de domeniu, ceea ce înseamnă că fiecare owner al unui website a trecut prin procesul de înregistrare și cumpărare al unui astfel de domeniu. Acest proces de inregistrare dns este primul pas către pornirea unui website, apoi va trebui să te ocupi și de web hosting.

Inregistrare dns – Ce face o astfel de agenție?

O agenție care se ocupă cu înregistrarea domeniilor este un business care vinde nume de domenii și se ocupă de întreg procesul de înregistrare al acestora. DNS-urile sunt principalele adrese pe care un un site le folosește pe web. Ele de obice încep cu www. și de cele mai multe ori se termină cu .com.

Un computer obișnuit nu îți va identifica website-ul după numele de domeniu. Ele vor fi identificate după o adresa IP. O adresa IP este un lung șir de cifre separate de puncte. (222.222.222.222). Noi, în calitate de oameni, nu vom putea să ținem minte zeci de astfel de combinații de cifre pentru a le putea folosi zilnic. Special pentru noi, au fost inventate DNS-urile care de obice sunt formate din cifre sau litere și de cele mai multe ori reprezintă numele brand-ului.

Întrebări frecvente care apar când înregistrezi un domeniu.

Dacă o agenție vrea să îți ofere un serviciu de calitate, aceasta trebuie să simplifice cât de mult posibil procesele de căutare, cumpărare și întreținere al unui domeniu. Nu trebuie să știi cum funcționează, dar dacă faci parte din categoria celor curioși, ți-am răspuns la câteva întrebări despre inregistrare dns.

Care este rolul unei agenții de inregistrare dns?

O astfel de agenție gestionează procesele de actualizare ale registrelor atunci când cineva cumpără un domeniu nou.

Făcând parte din același proces, o agenție de inregistrare dns va ține evidența numelor de domenii care sunt disponibile și vor pune la dispoziția potențialilor clienți metode simple și intuitive de cumpărare. Tot ei se vor ocupa de tranzacții și vor oferi accesul la unele pentru ca domeniul tău să funcționeze impecabil cât mai mult timp. Atenție! Nu poți cumpăra un nume de domeniu permanent. Îl poți doar închiria pentru până la 10 ani.

Ce este un registru de domenii?

Un registru de domenii este o bază de date care include toate informațiile despre un top-level domain (TLD). Termenul este folosit și pentru a face referire la organizația care se ocupă de acea baza de date.

Ce este un DNS? ( Domain Name Server )

Am vorbit și cu alte ocazii despre cum computerele utilizează nume de domenii pentru a recunoaște adresele site-urilor web. DNS-urile sunt tehnologia care este pe post de translator între cele două. Domain name system este protocolul stabilit pentru a asigura schimbul corect de date dintre calculatoare. Astfel tu poți vedea pe web pagina corectă atunci când introduci un nume de domeniu în browser sau când faceți click pe un anume link.