Ai cumpărat un domeniu nou-nouț crezând că acesta va fi viitorul afacerii tale? Te-ai răzgândit intre timp sau te-ai confruntat cu o situație care ți-a tăiat avântul în urma inregistrării ?  Dacă acum te gândești să iti vinzi domeniul și nu știi care e metoda cea mai potrivită, we got you! Nu ne pricepem doar la inregistrare domenii și la hosting web, ci te putem ajuta si la capitolul vânzare!  Avem noi o listă de soluții pentru tine!

De ce vanzarea este mult mai complicata decat procesul de inregistrare domenii

In primul rand, trebuie sa menționăm inca de la inceput că vânzarea domeniului nu va fi neapărat o sursă considerabilă de profit, din contra. Da, este posibil să aduni o mică parte de profit, mai ales dacă ai cumpărat mai multe domenii care au rămas neutilizate. Cu toate acestea, valoarea domeniului nu este universală, ci depinde de anumiți factori.

Pentru a te ajuta să iei deciziile potrivite in vanzarea domeniului, am incropit o listă cu tips and trick ca procesul de vânzare să-ti fie cat mai ușor și comod.

 

Cum să vinzi un domeniu website

Procesul de vânzare nu se va incheia imediat ce ai deschis licitația. Va fi un proces indelungat, cu perioade in care e posibil sa nu primești niciun bid. Din acest motiv e important să urmezi pașii de mai jos in care explicăm exact procesul corect de vânzare:

 1. Determină valoarea domeniului.

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să estimezi prețul corect al domeniului. Dacă iti vei supraevalua domeniul, vei ajunge să te intrebi de ce clienții nu au nici un interes. Doar pentru că ați deținut un domeniu pentru o perioadă nu înseamnă că are o valoare pre-stabilită.Folosește următoarele criterii pentru a te apropia cat mai mult de adevăr:

 • Domeniul este un .com sau are un alt sufix aleatoriu? Un domeniu .com va avea un preț mai mare.
 • Cât de scurt e domeniul? Domeniile mai scurte tind să vândă pentru mult mai mult.
 • Domeniul este ușor de transcris?Utilizează o abreviere comună? Numele de domenii care includ cuvinte comune sau abrevieri îi vor ridica valoarea.
 • Aveți cratime sau alte simboluri în numele domeniului? Domeniile concise fără simboluri sunt cele mai căutate.
 1. Alege cum vrei să vinzi

Odată stabilită valoarea domeniului, este timpul să mergi la vânătoare de cumpărători. Veți avea câteva modalități diferite de a găsi cumpărători pe care le-am inclus mai jos.

 • eBay
 • Afternic
 • Flippa
 • Sedo.com
 1. Pregăteste listarea domeniului

Odată ce ai ales piața., este timpul să iti optimizezi listarea pentru a fi gasit cat mai usor. De ce sa nu iti maximizezi sansele de vanzare, adresand niste intrebari care ar putea sa-ti faca domeniul mai atractiv.

De exemplu, ce trafic există pe domeniul tău? Care e vârsta domeniului?

Prin evidențierea valorii actuale și potențiale a domeniului poți justifica prețul și să îl faci mai atractiv pentru cumpărători.

 1. Transferă Domeniul

Last but not least, vei fi nevoit să transferi domeniul către noul proprietar, după cum urmează. Vânzătorul va trimite codul de autorizare pentru a porni procesul de transfer și tot vânzătorul va transfera fondurile odată ce transferul este finalizat.

Știm că acest proces este unul de durată și se poate prelungi in funcție de piața in care iti desfășori activitatea. Însă adesea eșecurile sunt cele mai bune lecții pentru noi inceputuri. Așa că, dacă ai nevoie de ajutor la capitolul inregistrare domenii, echipa Sitebunker ar fi mai mult decât fericită să discute cu tine. Nu ezita să ne contactezi!