servicii de hostingTe-ai hotărât și ai și anunțat hotărârea cu surle și trâmbițe: vei pune pe picioare propria afacere. Fie că devii freelancer, fie că deschizi un magazin online, fie că te apuci de blogging full-time, decizia e luată, sărbătorită și lăudată intre rude și prieteni. Ai o vagă idee asupra pașilor pe care trebuie să-i parcurgi dar nimic bătut în cuie. Ceva-ceva legat de IT și drepturi de copyright, mai exact servicii de hosting și inregistrare domeniu, nu? Parcă așa era…

Dar care este parcursul precis al unui antreprenor hotărât să debuteze in online? Ai luat in calcul costurile corecte aferente unui site web? Dacă răspunsul este nu și deja ți-au apărut broboane de sudoare pe frunte din cauza panicii, avem noi compresa rece pentru tine: in acest articol vom explica pas cu pas care sunt cheltuielile de creare site pe care le vei întâlni.

 

Costurile de creare website, de la servicii de hosting la design și content writing

Prețul unui website nu este standardizat precum prețul ouălelor. Sunt o mulțime de factori care vor influența totalul. Iată câțiva dintre aceștia:

1.Domeniul și hostingul

Nu poți avea un website fără un domeniu și un plan de hosting. Numele domeniului înseamnă înșiruirea de cuvinte pe care clienții o inserează in motorul de căutare  pentru a-ți găsi site-ul. Hostingul, pe de altă parte reprezintă storage (un depozit în care toate datele site-ului sunt ținute). Aceste servicii de hosting pot fi cumpărate fie impreună cu domeniul, fie separat.

 

2.Platforma

Doar suntem în epoca consumerismului, normal că vei avea o suită de alegeri pentru tine. Poți folosi un website builder, poți alege un CMS precum WordPress, Magento, Prestashop, poți face acest lucru in-house sau poți angaja o agenție profesionistă care să se ocupe de acest lucru.

 

3.Tipul Website-ului

servicii de hostingTipul website-ului ce urmează să fie construit va inclina considerabil balanța costului. De exemplu, un blog personal va aduce, cel mai probabil, cheltuieli destul de scăzute. Însă, dacă dorești un site ecommerce cu zeci de funcționalități și o complexitate ridicată, atunci așteaptă-te la o factură pe măsură.

Regula generală este: complexitatea și dificultatea site-ului sunt direct proporționale cu suma pe care o vei plăti la final. Dacă ești condiționat de un buget redus, există modalități prin care poți minimiza aceste cheltuieli, deși calitatea s-ar putea să fie și ea redusă. Poți apela la un designer de pe Freelancer sau poți face chiar tu anumite taskuri care țin  de conținut.

La capitolul servicii de hosting, noi te putem ajuta însă la un preț foarte accesibil și oferind în schimb soluții moderne și complete care vor asigura buna funcționare a site-ului tău 24/7. PAchetele Sitebunker sunt concepute luând in considerare diferitele tipuri de website și bugetele aferente, oferindu-ți opțiuni prietenoase și accesibile de găzduire.

 

Verdictul

Un website nu este genul de livrabil pe care-l poți cumpăra pe mai nimic, însă cu siguranță cheltuielile sale vor fi amortizate în timp. Dacă ai făcut deja decizia de a pune bazele unui site web, următorul pas suntem noi: achiziționare domeniu și servicii de hosting. Have no fear, Sitebunker is here! (Și avem prețuri foarte prietenoase).