Suntem siguri ați văzut la diferite firme de hosting oferte pentru pachetele de Reseller și nu înțelegeți ce înseamnă acest lucru. De aceea, Sitebunker și-a propus să elucideze orice mister și nedumerire în privința acestui subiect.

Pachetele de reseller sunt niște pachete destinate pentru a face conturi de cPanel cu ideea de a fi revândute de către utilizatorul contului de Reseller.

Cum puteți folosi acest pachet de reseller pentru a face bani?

Ei bine, multe firme de hosting folosesc conturi de Reseller deoarece nu își permit servere dedicate pentru a vinde pachete de găzduire și de aceea folosesc pachete de la alte firme de hosting.

Pentru a automatiza toată distribuția de pachete de găzduire, se pot folosi următoarele platforme: WHMCS (folosită cel mai des) NetSuite, FreshBooks, BigTime, etc. Noi folosim WHMCS, deoarece este completă din toate punctele de vedere.

Pachetele de găzduire: Crearea pachetelor

1.Adăugarea unui pachet

Din interfața WHM mergeți la secțiunea Packages a meniului din partea stângă. Faceți click pe Add a Package.

Reseller hosting

Înainte de toate trebuie să denumiți pachetul.

Reseller hosting

În cele ce urmează puteți seta o serie de limite, care vor fi aplicate conturilor cPanel asociate respectivului pachet. Selectați valorile necesare pentru spațiu, lățimea de bandă, numărul de conturi FTP, numărul de conturi de email, numărul listelor de email, baze de date, subdomenii, domenii parcate / addon-uri. Celelalte câmpuri pot fi lăsate necompletate.

Notă! Nu lăsați selectată varianta Unlimited pentru Disk Quota sau Monthly Bandwidth. De asemenea, trebuie să aveți în vedere că toate conturile create să nu atingă limitele pachetului dumneavoastră de reseller.

Reseller hosting

Navigați până la butonul Add și faceți click pe el pentru a salva pachetul nou creat.

2. Alocarea resurselor pentru pachetul de găzduire

Multă lume este sceptică la resursele alocate contului de cPanel si crede ca nu li se alocă resursele de drept. Pentru a fi sigur, că tu în calitate de provider de hosting aloci resursele garantate, ai nevoie de un sistem special pentru acest lucru, și anume de sistemul oferit de Cloudlinux numit LVE Manager. Prin acest sistem poți aloca resurse GARANTATE pachetelor tale. Când spunem “resurse” ne referim la spațiul de stocare, CPU, RAM, EP, NPROC, PMEM, IO si IOPS.

3.Editarea unui pachet

În interfața WHM navigați la secțiunea Packages. Faceți click pe butonul Edit a Package.

Reseller hosting

Selectați pachetul pe care doriți să îl editați și apăsați Edit.

Reseller hosting

Aplicați setările necesare, iar când ați finalizat faceți click pe Save Changes.

Reseller hosting

Reseller hosting

4. Ștergerea unui pachet

Din interfața WHM mergeți la secțiunea Packages din meniul regăsit în partea stângă. Faceți click pe Delete a Package.

Reseller hosting

Selectați numele pachetului de care nu mai aveți nevoie.
Faceți click pe Delete pentru a finaliza procedura. Odată șters pachetul, veți primi un mesaj de confirmare similar cu acesta:

Reseller hosting

Dacă, dintr-un anumit motiv, doriți să suspendați unul sau mai multe conturi cPanel o puteți face prin intermediul interfeței WHM, din secțiunea Account Functions >> Manage Account Suspension.

Reseller hosting

Alegeți contul pe care doriți să îl suspendați și apăsați Suspend.

Reseller hosting

Un mesaj va apărea afișând rezultatul procesului.

Reseller hosting

Din aceeași interfață puteți, de asemenea, să reactivați un anumit cont: trebuie să îl selectați (conturile suspendate sunt marcate cu roșu) și apoi să faceți click pe Unsuspend.

Reseller hosting

Va apărea un mesaj cu rezultatul reactivării contului.

Reseller hosting

 5.Efectuarea de upgrade-uri sau downgrade-uri pe un cont cPanel din WHM

Pentru a menține echilibrul între resursele disponibile ar putea fi necesar să efectuați modificări ale resurselor disponibile pentru conturile cPanel, în funcție de procentul de utilizare față de spațiul total alocat.
Această sarcină poate fi dusă la bun sfârșit din interfața WHM, utilizând opțiunea Account Functions.

Aici trebuie să faceți click pe Upgrade/Downgrade an Account.

Reseller hosting

Selectați din listă denumirea contului sau domeniul asociat și faceți click pe Modify.

Reseller hosting

Alegeți pachetul dorit din listă (doar cele evidențiate cu verde pot fi selectate) și faceți click pe butonul Upgrade/Downgrade pentru a finaliza procesul.

Reseller hosting

O altă modalitate de a face acest lucru este următoarea: din meniul Account Information, selectați funcția List Account.

Dacă utilizați această variantă trebuie doar să faceți click pe semnul “+” din fața domeniului și să selectați opțiunea Change Plan.

Reseller hosting

Veți fi redirecționat(ă) către opțiunea Upgrade/Downgrade an Account unde trebuie urmați aceiași pași.

Probleme tehnice

Nu toate probleme tehnice pe care le semnalează clienții sunt din vina hostingului de unde aveți dvs. pachetul de reseller. Sunt unele probleme care se leagă și de contul de cPanel al clientului, cum ar fi versiunea de PHP setată incorect, limitele din versiunea de PHP, erorile umane produse la urcarea și configurarea fișierelor în contul de cPanel, etc.