Scam Alert – email fraudulos despre înregistrare domenii web. La ora actuală, circulă pe internet un scam de toată frumusețea, foarte bine orchestrat și pus la punct. Este important ca această informație să ajungă la oameni înainte să fie păcăliți.

Cum funcționează scam-ul DNS România?

Deținătorii de website-uri primesc un email, de la un așa zis Grigore Hofer de pe adresa [email protected]. În email este prezentată o ofertă de nerefuzat pentru înregistrarea numelui de domeniu la doar 144,90 RON pe an. În acest email ești anunțat că o altă persoană dorește să cumpere numele domeniului tău, și pentru a evita confuzia de nume și tot ce implică similaritatea numelor de domenii, ar fi indicat să achiziționezi tu acest domeniu. Deși la prima vedere nu pare nimic în neregulă cu acest email, sunt anumite informații ce trebuie puse sub semnul întrebării și cercetate, cum ar fi:

  • Cine este această persoană numită Grigore Hofer?
  • Cât costă anual să înregistrezi un domeniu?
  • De ce te-ar notifica o firmă în legătură cu acest subiect?

Astfel de întrebări sunt relevante și importante în stabilirea veridicității emailurilor pe care le primiți, indiferent de compania sau persoana care vi le trimite.

Totodată, pe internet circulă și o altă variantă a acestei înșelătorii, singura diferență fiind numele expeditorului. Poate ați primit un email similar, însă expeditorul era un așa Andrei Vlad sau o anume Maria Bălan.

Iată cum sună emailul fraudulos, pe care mulți oameni l-au primit în ultima perioadă, însă, pe care să sperăm că nu mulți l-au luat în seamă:

Scam Alert

 Source: https://www.cristianiosub.com/despre-dnsromania-com-inregistrarile-domeniu-scam-alert/

Important! În astfel de situații, când primiți emailuri de la firme/persoane necunoscute în care vi se solicită plata unei anumite sume de bani, verificați la sânge atât firma, cât și persoana în cauză!

Cristian Iosub a cercetat și documentat toată această înșelăciune în articolul său de aici. Așa cum recomandă și el, vă sugerăm să nu dați curs acestui tip de e-mail-uri, iar la cea mai mică suspiciune pe care o aveți, verificați în comunitățile și cu specialiștii din domeniu (grupuri de Facebook, grupuri de antreprenori, la operatorul dvs. de hosting etc.) dacă a mai primit cineva acest tip de scam și cum trebuie să acționați în acest caz.