Server dedicat Romania

Când ești în plin research pentru a găsi cea mai bună soluție de hosting vei avea multe decizii de luat. Ceea ce face acest proces și mai complicat este terminologia care provoacă un gram de confuzie chiar și pentru un server dedicat Romania.

Unul dintre lucrurile care dau dureri de cap multor utilizatori sau viitori “web masteri” este ce legată de IP-ul dedicat si serverul dedicat. Ce este un server dedicat Romania? Ai nevoie de el? Site-ul tău va avea de câștigat de pe urma unui astfel de server?

 

Server dedicat Romania și ce reprezintă un IP dedicat?

În primul rând, vom începe cu ceea ce este o adresă IP obișnuită.

O adresa IP este un șir lung de câteva cifre care identifică o mașină de calcul care este conectată la rețea. În acest caz, mașina este serverul, iar rețeaua este întreg internetul. Un IP este  tradus ca Domain Name System sau DNS către un domeniu asociat acestuia.

În prezent există două tipuri de adrese IP.

Cea care funcționează de cel mai mult timp este IPv4 care este forma originală a unei adrese IP. Datorită acestei versiuni a fost posibilă crearea a miliarde de adrese IP. Totuși, de când numărul IP-urilor începe să crească într-un mod accelerat și din ce în ce mai greu de controlat, dezvoltarea unui nou tip de IP a fost necesară. A apărut IPv6. Deocamdată nu este folosit foarte mult, dar deja există companii care au pus în aplicare această schimbare și sigur va fi mai populară în viitor. Adresele IPv6 sunt mai lungi decât  cele IPv4 ceea ce oferă și posibilitatea generării mai multor combinații de IP pentru device-uri și servere.

 

Ce este un hosting dedicat?

Un hosting cu IP dedicat poate părea un termen general. Include orice fel de Hosting web cu o adresă IP dedicată. Anumite pachete de hosting vin deja cu această varianta inclusă și îți vor oferi adresa dedicată orice ar fi.

Poate nu pare important, dar pentru unii oameni, acest aspect este foarte important. O găzduire web dedicată vine și cu avantaje.

 

Care sunt avantajele unei adrese IP dedicat?

În prezent, luxul de a deține un IP dedicat nu mai are aceeași greutate cu cea pe care o avea cu câțiva ani în urmă. Însă se mai pot găsi câteva avantaje importante pentru care ar trebui să optezi pentru un astfel de Server dedicat Romania.

 

  1.   Livrarea mai eficientă a E-mail-urilor

Câțiva dintre owneri preferă să trimită mesaje electronice direct prin host în loc să folosească un email provider tradițional cum sunt Yahoo sau Gmail. Foarte mulți utilizatori se folosesc de funcționalitatea de forward al unui mesaj pentru o centralizare mai ușoară a mesajelor.

Una peste alta, tu trebuie să te asiguri că livrarea este cea care nu dă greș niciodată. Pentru o adresă IP care nu este dedicată, mesajele tale riscă să ajungă în SPAM sau deloc.

Cu un server dedicat Romania care vine la pachet cu unul sau mai multe IP-uri dedicate, te vei asigura că acest lucru nu se va întâmpla niciodată, atâta timp cât nu devii un spammer.

 

  1.   Certificare SSL

Google impune o necesitate particulară când vine vorba de website-uri. Aceea de a avea un certificat SSL. Pentru un astfel de certificat este mult mai avantajoasă folosirea unei adrese IP dedicate.

 

  1.   Beneficii SEO

Până acum nu s-a dovedit că există un parametru care să măsoare exact rezultatele pe care un server dedicat ți le pot aduce site-ului tău. Totuși, acestea influențează într-un mod pozitiv viteza și modul în care site-ul tău se încarcă. Dar, IP-ul dedicat va aduce un foarte mare beneficiu SEO, și anume, daca ești in situația în care împarti același IP de tip shared cu alți proprietari de site-uri penalizate in Google, există riscul sa fii penalizat și tu, atunci când site-ul tau deține un IP dedicat va fi întotdeauna ferit de acest tip de penalizare. Aceștia fiind cei mai importanți factori care determină dacă un utilizator va rămâne pe site, în mod indirect, IP-ul dedicat afectează numărul de utilizatori. Numărul de utilziatori adică traficul influențează poziția ta din Google. And so on.

 

Ce este un Server dedicat?

Un server dedicat este un server asupra căruia ai control 100%. Acest gen de hosting este dedicat website-urilor mari cu trafic crescut și constant.

Un server dedicat poate aduce cu el foarte multe avantaje.

Poate crește performanța website-ului tău. Îți vei putea customiza serverul, vei putea alege sistemul de operare al serverului, poți instala software după bunul plac și poți face chiar customizări hardware.

Viteza de încărcare a paginilor din website-ul tău vor fi îmbunătățite. Dacă pui mare preț pe calitate și pe experiența utilizatorilor tăi, un server dedicat este ceea ce ai nevoie pentr website-ul tău.

Un alt avantaj al unui server dedicat este și securitatea care nu trebuie niciodată neglijată. Cu un server dedicat, această grijă îți va fi luată de pe umeri, site-ul tău nu va mai avea slăbiciuni, nu va mai avea down-time sau orice alt lucru de acest gen.

Dacă te-am ajutat să te decizi în privința hostingului, îți urăm și succes în afacerea ta!