trafic site

Vrei ca vizitatorii tăi să se întoarcă pe website? Îți dorești un trafic site crescut și constant?

Trebuie să îți ții mereu website-ul curat, fresh și updated.

Principalele cauze pentru care traficul website-ului tău ar putea să sufere sunt conținutul plictisitor și învechit, tehnologie și funcționalități de mult trecute și un design care a rămas în urmă cu trendurile.

Toate acestea pot provoca audiența să treacă peste numele tău în căutări pentru a ajunge la informații mai recente și care țin pasul cu noutățile. Îți vom arăta un proces de 5 pași simpli pe care ii poți urma pentru a obține un trafic site crescut.

 

  1. Adaugă mereu conținut nou și ține un calendar editorial

Guess what, conținutul este motivul pentru care oamenii chiar ajung pe website-ul tău. Fie că este vorba de blog posts, fotografii, videoclipuri sau produse. Dacă încă nu ai un calendar editorial care te poate ajuta să ții pasul cu publicarea de content, ar trebui să îți faci unul.

Un calendar editorial pentru contentul website-ului tău poate fi reprezentat chiar și de câteva remindere în calendarul tău Google sau poate fi unul foarte complex  ca un plugin precum Editorial Calendar.

 

  1. Contentul vechi nu trebuie lăsat să moară

Da, cu cât publici mai mult conținut, cu atât vei avea o arhivă mai mare în care te poți oricând arunca pentru a mai stoarce câteva lucruri. Acel material nu trebuie ignorat. Dacă ești suficient de dedicat, cu ajutorul unui conținut vechi, poți obține linking către articolele sau contentul tău de actualitate.

Articolele sau conținutul paginilor tale învechite pot avea nevoie de mici îmbunătățiri pentru a rămâne în pas cu subiectele și trendurile. Informația se schimbă, linkurile se mai strică, iar tu sigur ai acumulat mai multă experiență și poți îmbunătăți acel conținut îmbătrânit. Același lucru trebuie făcut de minim două ori pe an și pentru toate paginile pe care le folosești cel mai des, cum ar fi: “Despre noi” sau “Contact”

 

  1. Schimbarea obiectivelor contentului

Să presupunem că website-ul tău este nișat pe Cooking și ai undeva în arhivă un articol publicat acum 2 ani despre o rețetă oarecare. Poate în prezent, acea rețetă este mega populară. Tu având deja conținutul indexat, poți reorienta articolul către un trafic site crescut schimbând puțin structura acestuia, poți adăuga un infographic sau poți crea un material video.

 

  1. Viteza de încărcare poate aduce un trafic site crescut

Bineînțeles că un vizitator se va întoarce pe website-ul tău dacă nu a simțit discomfortul unei incarcari greoaie. Dacă site-ul tău are o viteză de încărcare mare, user experience-ul va fi unul plăcut. Ce poți face pentru a crește viteza de încărcare a website-ului tău:

  1. Poți opta pentru o găzduire web pe SSD
  2. Poți folosi LiteSpeed Web Server
  3. Și poți opta și pentru un IP dedicat

Toate aceste unelte sunt special create pentru o încărcare a site-ului mai eficientă.

 

  1. Verifică periodic datele cuvintelor cheie

Verifică zilnic datele din Google Search Console pentru a vedea ce cuvinte cheie aduc vizitatori website-ului tău. Dacă toate articolele tale nu contint cuvinte cheie populare care ți-ar putea aduce mai mult trafic site, atunci ar fi cazul să faci câteva schimbări. Tot folosind Google Search Console poți crea o listă de titluri pentru viitoarele tale articole.