Te-ai decis că ambițiile tale nu mai pot suferi așteptarea? Ai nevoie de un website? Indiferent dacă te decizi să construiești un website pentru afacerea ta, ai ajuns în locul care trebuie. Astăzi vom vorbi despre întreg procesul de creare site WordPress și toate lucrurile pe care tu va trebui să le faci pentru a realiza un site eficient.
Din fericire, internetul se mișcă suficient de repede încât tu ai șansa de a citi acest articol chiar acum în prezent când totul se poate face într-o după-amiază. Chiar și website-ul tău. Înainte de apariția programelor de website building sau softurilor de gestionare a conținutului, totul trebuia customizat utlizand linii de cod, lucru pe care nu oricine îl putea face.
În prezent, lucrurile sunt mult mai simple, oricine își poate pune pe picioare un website într-o singură zi. Dificultatea s-a mutat în alte aspecte. Nu mai este complicat să construiești website-ul, dar să te decizi asupra abordării și user experience-ul pe care îl va avea acesta. Let`s begin!
1.Alege platforma potrivită – Creare site WordPress
Așa cum am menționat deja, aveți o mulțime de opțiuni diferite pentru a vă construi site-ul. Alegerea unei abordări corecte este importantă și poate fi una dintre cele mai “time-consuming” părți ale procesului.
De exemplu, puteți construi site-ul în întregime de la zero, utilizând limbaje de programare precum HTML, CSS și multe altele. Puteți utiliza un website builder pentru a câștig foarte mult timp și pentru a fi eficient atunci când faci modificări importante viitorului tău site. Sau puteți să vă bazați pe un CMS pentru a vă oferi un cadru personalizabil pentru a vă construi site-ul.
Cele mai bune opțiuni pentru începători sunt utilizarea unui site builder sau a unui CMS intuitiv, cum ar fi WordPress.
Rezultatele și modurile de abordare depind foarte mult și de nevoile tale. Dacă ceea ce ai nevoie este un website foarte standard, cum ar fi un CV sau o prezentare simplă, poți alege foarte repede cel mai simplu proces folosind un website builder online. Iată ce va trebui să faci:
Alege un website builder
Alege un billing plan
Adaugă-ți domeniul
Alege tema website-ului
Personalizează-ți paginile și interfața site-ului
Make it public!
În cazul în care cerințele tale sunt mai complexe, iar site-ul va fi nucleul afacerii tale, WordPress este cea mai potrivită soluție. Folosind serviciile de creare site WordPress, opțiunile de customizare sunt aproape nelimitate. Orice companie de găzduire web ssd îți va permite să instalezi foarte rapid WordPress, so do not worry. Deși este o platformă foarte complexă, nivelul de dificultate atunci când o folosești este foarte scăzut. Vei învăța foarte repede tot ce trebuie să faci pentru a-ți întreține singur website-ul, făcând din WordPress prima soluție atât pentru începători cât și pentru cei mai avansați.
2.Numele domeniului și găzduirea
Pentru ca website-ul tău să fie online pe internet, vei avea nevoie să îți stabilești un nume de domeniu și un hosting. Fără un nume de domeniu, website-ul tău nu va putea fi accesat de către utilizatori, iar fără o găzduire, nu vei putea stoca fișierele care alcătuiesc website-ul tău.
În screenshot-ul următor puteți vedea cum să înregistrați un domeniu pe sitebunker. Tot ce trebuie să faceți este să vă decideți asupra numelui, acesta să fie disponibil, să introduceți informațiile necesare și sunteți gata pentru acțiune.
Un mic sfat, vă recomandăm ca numele de domeniu, dar și găzduirea să fie achiziționate de la același furnizor.
3.Instalați CMS pe hosting
Acum că domeniul este cumpărat și hosting-ul pregătit, va trebui să instalezi WordPress. Dacă ai nevoie de un tutorial pas cu pas despre cum să instalezi WordPress, dă un click aici!
4.Alegeți Tema
Într-adevăr, WordPress stă acum la baza website-ului tău, dar cum îl vei customiza? Cum vei putea să schimbi înfățișarea paginilor? Va trebui să instalezi o temă de WordPress. În esență, o astfel de tema este o colecție de fișiere care determină modul în care site-ul dvs. arată și funcționează. O tema poate fi comparată ca fundația și scheletul pe care este construită casa dvs. Ea stă la baza website-ului, ea va da culoare conținutul tău.
Din fericire, pe internet există platforme care se ocupă exact cu acest lucru, de creare a temelor de WordPress. Ele pot fi găsite gratuit sau cumpărate (dacă vrei cu adevărat calitate).
5. Personalizați-vă site-ul
Ți-ai ales domeniu și găzduirea, ai instalat WordPress și ai reușit și să găsești o temă care ți se potrivește. Poate chiar ai instalat și câteva plugin-uri. Distracția abia acum începe. Va trebui să îți customizezi până și cele mai mici detalii ale website-ului tău. Uite câteva lucruri cu care ar trebui să începi:
Homepage (pagina principala)
Pagina de Contact
About Us
Pagina de BLOG
Pagini de Servicii
Resurse
Produse
6. Lansare! – Creare site WordPress
Odată ce sunteți mulțumit de modul în care site-ul dvs. arată și funcționează, este timpul să lansați site-ul. Dacă ați făcut totul de mai sus atunci site-ul dvs. ar trebui să fie deja online! Spor la conversii!